,
Her Unprivate Diary :: Eisyah99



heyy peeps!



Hello ! I am the owner of this blog .Faten Nur Aisyah. Harsh word are not allowed here ! If you like this blog please leave your footsteps here . If you don't like this blog just ignore it and press close . Understand ?!

cute silent reader
best view with google chrome
right-click disabled
credits: sha's daughter , AyemRawi
Cinta Kau Dan Aku .
Saturday, 30 March 2013 | 0 black mail

Assalamualaikum . :)
Apa khabar ? Sehat ? Aku . Alhamdulillah Allah masih beri aku peluang untuk terus hidup di muka bumi ini . Siape tengok cite Cinta Kau Dan Aku ?! Cite tuh dari novel kan . Act,aku tahu ade cite tuh kat tv . Tapi aku malas nak tengok . Sampailah satu hari nie kawan aku menghasut aku untuk tengok . Sebijik gile macam novel tuh punye ! Aku tengok kat ternet je since aku pon duduk ostel kan . So sweet ! Tapi pelakon nye macam takk sesuai sangat la . Fazreen Rafi tuh ok la pegang watak Cikgu Zul tuh . Bagi aku,Cikgu Zul tuh sangat sweet ! Ohsemm gile !

Aku nak laki macam Cikgu Zul tuh wei ! Sweet sangat ! Melting dah nie ! Aku pon dah lame tak nanges . Tengok cite tuh episod 10 meleleh air mata aku ! Ingat dah tak nak nanges dah . Nanges jugakk tuh ! Tapikan,aku skip episod 7 . Episod 6 tengok separuh je . Tak sampai hati la nak tengok . Perempuan jahat tuh kejam sangat ! Rase macam nak tembak II je !

Cite tuh tinggal 2 episod je lagi . Biar aku je la yang kawen ngan Cikgu Zul tuh ! Dia terlalu baik . Cite tuh kalau pelakon je sume gempak II sure sambutan dari penonton menggalakkan . OST cite tuh pon not bad jugakk la . Sedihh kot lagu nye . Nak nanges aku dengar . See ? Perkataan nanges lagi . Lembut betul hati aku . Tak sangka pulak . Dalam hati ada taman . Dalam taman ade ape ? Dalam taman ade jejaka terpilih sedang tunggu aku . Over gile aku ! Eksaited pulak ! Haha . Ok la,tu je nak story . Wassalam .



Rumpai Laut :)
Sunday, 24 March 2013 | 0 black mail

Assalamualaikum .
Sekarang nie dah Hot dah kan pasal rumpai laut ? So,hari nie nak story la pasal rumpai laut . Sebelum nie tak de la Hot sangat kan . Dulu aku pegi KK melambak kott benda tuh aku jumpe . Tapi time tuh bongok lagi . Ye la,waktu pegi darjah 5 sekarang dah tingkatan 2 . Tak matang lagi zaman tuh . Tak tahu khasiat nye ape . Buat dunno je laa bile nampak benda tuh . Time tuh murah gile kott rumpai laut . Sekarang,serious mahal gile kott ! Ye la,dah Hot kan . Surela,makin mahal .

Tapi aku beli murah je . 1 kg rm12 . Termasuk postage tau tuh . Murah kan ?! Ye,sangat murah . Tuh yang colour purple . Gred AAA . Yang colour kuning Gred AA tak tau lagi harganye berape sebab dalam proses membeli la nie . Aku tak order kat ternet . Tapi aku order kat mak cik aku yang duduk kat Sandakan,Sabah sane . Yeah,I love her so much ! <3

Dengar cite la kan . Tak tau betul ke tak . Kat KL yang Gred AAA tuh 1Kg RM300 . Mahal gile kan ? Tercengang aku dengar mak aku cakap . Then,dekat Dataran Batu Pahat pulak harganye . 1Kg RM180 . Mak aku cakap mak aku tak pakai rumpai laut nie . Tapi sebenarnye kalau bukak peti ais rumah aku melambak beg plastik rumpai laut . Hah,cukup untuk setahun tahu . Alasan orang yang menjual dengan harga yang mahal tuh . Diorang kate "Harga postage mahal". Ade yang kate "Sekarang kan tengah perang kat sane.Nelayan jarang pergi laut.Susah nak dapat lagi nie".Agak munasabah jugak la kan .

Tapi yang colour purple tuh bau nye sangat hanyir . So,kalau nak hilangkan bau hanyir tuh . Waktu rendam rumpai laut tuh letak la daun pandan . Biar hilang sikit baunye . Waktu rebus tuh,boleh jugak if nak letak daun pandan . Tapikan,even dah letak daun pandan pun,dia tetap bau . Cuma dah kurang sikit la .

Kalau colour kuning tuh biasanya orang gune untuk sapu kat muka . Yang colour purple tuh pulak biasanya untuk diminum dan dimakan . Tapi boleh je kalau nak tampal kat muka . Same je pun . Dua-dua asal rumpai laut jugak kan . Kalau Faten,Faten lagi suka gune yang colour purple untuk tampal kat muka . Faten pun tak tau nape . Padahal,same je colour purple ngan kuning tuh . Susah jadi orang cerewet kan ?! Haha .

Rumpai laut nie banyak khasiatnye . Nak tahu khasiatnye ? Tengok nie . Rumpai Laut Collagen Khasiat Istimewa . Faten malas nak taip . So,bagi link je la ye~

Nie rumpai laut Gred AAA . See? Colour purple kan tuh .

Nie rumpai laut Gred AA . Colour kekuningan gituh .

Rumpai laut yang telah siap dipaketkan . Tapi kat rumah aku paketnya tak macam nie . Nie 100 gram sepaket . Kat rumah aku punya 1Kg satu beg plastik . 

Ok . That's all for today . Wassalam .



Kawan,Teman,Sahabat .
Saturday, 23 March 2013 | 0 black mail

By the name of ALLAH .
Assalamualaikum . :) Holiday comes again ! Seronok kan ?! Yeah,sangat seronok dapat bermanja dengan rumah . But now, I really miss my friends . Sangat II merindui mereka . Mereka selalu buat aku gembira . Macam mane nie ?! Baru sehari cuti dah meroyan cari kawan . Act,duduk kat rumah . Aku takk de kawan . Agak bosan jugakk la . Since aku nie pon bole dikategorikan mulut bising jugakk . Tapi kalau aku takk rapat ngan someone tuh automatik mulut nye terus jadi *krikrik* . Takk tau nak cakap ape .

Sahabat is very important in our life . Without Sahabat we can't do something perfectly because hidup ini saling memerlukan . Ok,fine . BI aku takk la hebat mane . So,rojak la jawabnye . Hehe . Sahabat amat diperlukan dikala gembira,sedih and so on . Kita perlukan Sahabat untuk ceritakan tentang perasaan kita setiap hari,right ? Bohong la if korang kate korang takk perlukan Sahabat . Sebab aku dah pernah try untuk hidup satu hari tanpa bantuan Sahabat . Cuma SATU HARI sahaja . Dan ternyata sangat susah untuk meneruskan hari itu .

Bukan lah nak kate kita mesti mengharapkan bantuan orang lain . Tapi semua orang perlukan sokongan daripada orang yang dia sayang kan ? Dan salah satu orang yang kita sayang dalam hidup kita adalah Sahabat . Umi aku kate,Ukhuwah itu pasti akan gegar dengan Ujian . So,aku mohon kat sini . Tolong jangan abaikan Sahabat korang . Mereka juga manusia yang mempunyai perasaan . Jangan ingat dia waktu senang je . Kalau setiap masa ada dengan dia . Ingat ayat nie baik II . BIAR KITA YANG DITINGGALKAN,JANGAN KITA YANG MENINGGALKAN . Faham takk ?

Pastikan tiada istilah BESTFRIEND dalam hidup anda . Pastikan hanya ada istilah UKHUWAH FILLAH TILL JANNAH . Sebab apa ? Sebab,Bestfriend hanya terdiri daripada 2 orang sahaja manakala Ukhuwah Fillah Till Jannah meliputi semua dikalangan orang yang kita kenal . Jujur aku akui aku pernah ada bestfriend . Tapi apa jadi sekarang ? Seorang ke utara,seorang ke selatan . Manusia akan cepat jemu . Boleh jadi hari ini kita suka perangai bestie kita tuh . Dan boleh jadi esok lusa kita benci perangai bestie kita tuh .

Andainya Sahabat kita telah membuatkan kita bersedih . Janganlah marah dia . Setiap manusia tak akan pernah lari dari melakukan kesilapan . Mungkin Allah dah gerakkan hati dia untuk melukai hati kita . Bersabarlah,ada hikmah di sebalik yang terjadi . {Sesungguhnya,Allah itu bersama orang yang sabar dan solat} (Surah Al-Baqarah).

Kamu hamba Allah . Kamu khalifah Allah . Kamu temanku . Kamu Sahabatku . Kuatkan hati . Kuatkan semangat . Perjalanan kita sebagai hamba Allah masih jauh . Perbanyakkan lah bekalan untuk ke Akhirat . La tahzan . Ingatlah Allah sentiasa ada bersama kita,sayang . Allah itu dekat dengan kita . Be,strong,dear . Akhir kata,jaga diri,jaga iman,jaga hati . Wassalam .





Fun Fair ?!
Tuesday, 12 February 2013 | 0 black mail

Oke . Assalamualaikum . :)
Cuti nie korang pegi mane ? Faten ? Ari tu Pakcik Faten bawak Faten and cousin pegi Fun Fair .
Disebabkan time tuh tengah tension sangatt . So,join je la . Faten sebenarnye takk penah pegi Fun Fair pon . So,ari tu terase sangat la eksaited dapat masok . Main kat dalam tuh ape lagi . Jerit la puas II . Bayangkan Faten nanges maen buaian yang terbang kat atas tuh . Heh ? Korang pernah tengok takk benda alah nye ? Best memang best sebab angin time tuh pon sejuk je . Tapi bayangkanla kalau Faten tercampak . Macam mane ? Takk memasal je nanti . Tapi,serius ! Masok dalam tuh je melayang semua tension II Faten . Kenangan yang takk bisa diulang . Cehh,bermadahla pulakk . Sejak bile Faten dah pandai bermadah nie ? Haha . Oke la . Tu je . Wassalam .



My Intro .
Friday, 25 January 2013 | 0 black mail

Bismillahirahmanirahim .
Assalamualaikum . Oke . Hye . Nie kali ke- ? ntah aku update balek blog aku . Once again .
Name aku Faten Nur Aisyah Binti Zainuldin . Still a student . Tarikh lahir aku err 29 Mei 1999 . Aku nie jarang sungguh nak mengupdate blog . Tapi aku suka tengok blog yg cecomel . Sweet gituh . Efbee aku Faten Nur Aisyah . Add la yekk . InsyaAllah aku approve . :) Lagi ape yekk ? Aku takk thu nak cite ape sebenarnye . Kalau korang nak tahu lagi pasal aku,tanye je . Insyallah aku jawab . Oke la . Bye .